Една фалшива новина от България обиколи света. Защото Виктория Маринова беше

...
Една фалшива новина от България обиколи света. Защото Виктория Маринова беше
Коментари Харесай

Явор Дачков за убийството на Виктория Маринова: Една фалшива новина от България обиколи света

Една подправена вест от България обиколи света. Защото Виктория Маринова беше убита по други аргументи, не тъй като е публицист, който е водел следствие за корупция. Това съобщи в утринния блок на Българска национална телевизия журналистът Явор Дачков.

,,От уеб страницата „ Бивол`` си направиха самореклама. А и те имат връзки със западни медии. Това е,,вкусна`` вест, тъй като е обвързвана с публицистика. Всичко потегли по-късно по веригата. Те разпространиха подправената вест, а европейските политици си направиха пиар``, добави той, написа novini.bg.

,,МВР работеше под напън. Журналистите пресираха институциите и се получи това, което се получи целеустремено от избрани кръгове. През цялото време медиите оказваха напън – че полицията не си прави работата и прокуратурата не си прави работата. Но видяхме, че това не е напълно така``, уточни журналистът.

,,Когато споделяме, че народът няма доверие във властта, в действителност народът няма доверие в себе си, защото самата власт произлиза от народа``, сподели Явор Дачков.

,,Нашата специалност по принцип е рискова. Нападенията над публицисти имат по-голям отзив в обществото. Може да звучи недобре, само че е факт``, разяснява от своя страна другият посетител в студиото – журналистът Владимир Йончев.

,,Смятам, че няма никакво леке върху България. Недоверието в сигурността и в правосъдните органи е нещо напълно обикновено в нашата страна. В последна сметка у нас стават хиляди други престъпления``, счита Йончев.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР